Cingal

Tratamente osteoartrita

Dacă suferi de afecțiune degenerativă a articulațiilor, mai jos îți prezentăm tratamente osteoartrită pentru fiecare stadiu al afecțiunii.

Osteoartrita este o afecțiune degenerativă a articulațiilor care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Ea se caracterizează prin deteriorarea cartilajului articular, ceea ce duce la durere, inflamație și rigiditate în articulații. În funcție de severitatea bolii, osteoartrita poate fi împărțită în mai multe stadii, iar fiecare stadiu necesită o abordare diferită în ceea ce privește tratamentul.

Ca tratamente osteoartrita, există următoarele variante:

Tratament medicamentos

Tratamentul medicamentos este recomandat exclusiv de către un medic, care îți poate prescrie medicamente antiinflamatoare nonsteroidiene, relaxante musculare, corticosteroizi, injecții cu acid hialuronic sau cu steroizi pentru a diminua inflamația și durerea, analgezice și antidepresive ce au rol de a lupta cu durerile cronice.

Terapie fizica

Terapeutul iți poate recomanda exercitii adaptate ție pe care le vei putea face atât într-o clinică specializată cât și la domiciliu. Astfel se poate întări musculatura care are ca efect direct reducerea durerii și creșterea flexibilitatii. Totodată, în funcție de afecțiunea ta, înotul sau simplul mers pe jos ajută destul de mult.

Terapie ocupațională

Cum să faci față sarcinilor zilnice deși suferi de osteoartrită sunt sfaturi pe care le poți primi de la un specialist pentru a crește calitatea vieții deși suferi de osteoartrită.

Stimularea nervoasă electrică transcutanată

Curentul electric de joasă tensiune poate oferi rezultate în ceea ce privește ameliorarea durerii articulare de scurta durată

Terapii complementare

Masajul, acupunctura sau yoga aduc ameliorarea durerilor articulare  dar și o redobândire a flexibilității mișcărilor.

Schimbarea stilului de viață

Dieta poate fi o varianta pentru a slabi si a ajunge la o greutate normal pentru a nu pune presiune pe articulații, alături de păstrarea unui stil de viață sănătos, cu alimente benefice condiției tale, alaturi de miscare fizică regulată, odihnă de calitate și hidratare corespunzatoare.

Intervenția chirurgicală

Operația de înlocuire a genunchiului oferă ajutor în cazurile în care deformările osoase au dus la alterarea oaselor si la aparitia osteoartritei.

Poți opta pentru comprese reci sau calde pe articulații, pentru calmarea durerilor și reducerea inflamațiilor, dar și pentru utilizarea unor branțuri ortopedice pentru un confort sporit al picioarelor.

Pentru persoanele varstnice, dispozitivele medicale de asistență, precum un baston sau un cadru pot oferi sprijin pentru ameliorarea stresului articulațiilor.

Tratamente steoartrita - stadii

Fiecare pacient poate experimenta progresia osteoartritei într-un mod diferit. Este recomandat să consulți un medic specialist pentru evaluarea și diagnosticul corect, precum și pentru a dezvolta un plan de tratament individualizat (tratamente osteoartrita) în funcție de stadiul osteoartritei  și nevoile tale specifice.

tratamente osteoartrita

STADIUL 1

În stadiul incipient al osteoartritei, pacienții pot experimenta o ușoară durere și rigiditate articulară, dar simptomele pot fi încă gestionabile. Tratamentele obișnuite pentru acest stadiu includ:

  • Activitate fizică și exerciții de întărire musculară pentru a menține flexibilitatea și a reduce tensiunea asupra articulațiilor.
  • Terapia fizică și kinetoterapia pentru a îmbunătăți mobilitatea și a reduce durerea.
  • Terapia ocupatională pentru a învăța tehnici de protecție a articulațiilor și de adaptare a activităților zilnice.

STADIUL 2

În stadiul moderat at osteoartritei, simptomele devin mai pronunțate, iar durerea și rigiditatea pot afecta activitățile de zi cu zi ale pacientului. Tratamentele recomandate pot include:

  • Terapia farmacologică, cum ar fi analgezicele și antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), pentru a reduce durerea și inflamația.
  • Injectarea de corticosteroizi în articulație pentru a oferi un efect antiinflamator localizat.
  • Terapia fizică avansată, cum ar fi exercițiile de rezistență și tehnici de ameliorare a durerii.

STADIUL 3

În stadiul avansat al osteoartritei, pacienții pot experimenta durere severă și limitare semnificativă a mobilității articulației afectate. Tratamentele disponibile pentru acest nivel pot include:

  • Artroplastia de înlocuire a genunchiului (artroplastie totală de genunchi) – o intervenție chirurgicală în care articulația afectată este înlocuită cu o proteză artificială.
  • Terapia de resincronizare, care implică administrarea de medicamente pentru a ameliora durerea și inflamația înainte sau după intervenția chirurgicală.
tratamente osteoartrita recomandate

Amânarea artroplastiei

Osteoartrita conduce la artroplastie. Unul dintre aspectele remarcabile ale Cingal este că acesta poate amâna necesitatea artroplastiei de genunchi (înlocuirea totală a genunchiului). Prin reducerea simptomelor și îmbunătățirea funcției articulației afectate, Cingal poate oferi pacienților o perioadă mai îndelungată de confort și mobilitate, amânând astfel necesitatea unei intervenții chirurgicale majore.

Tratamente osteoartrita - Crezi că Cingal este tratamentul potrivit pentru tine?

Cingal_syringe_shadow2

Discută cu medicul tău ortoped și află dacă Cingal este tratamentul care ți se potrivește și cum te poate ajuta acesta în gestionarea simptomelor osteoartritei.

Pe baza recomandării, poți achiziționa produsul din site. Dacă mai ai întrebări, înainte de a plasa comanda, ne poți contacta telefonic sau pe email, iar reprezentanții noștri te vor ajuta cu toate detaliile.

Call Now ButtonSUNĂ